Un recorregut pels espais que van ser protagonistes de batalles durant la Guerra Civil i es configuren dins el marc de la Batalla de l'Ebre, una de les més sagnants i de desgast que es va produir durant aquells anys bèl·lics en què els republicans intentaren combatre les tropes de Franco amb totes les seves forces.

Tenim centres  d'interpretació repartits per tot el territori, fortificacions, pobkes derruïts que encara es conserven intactes (poble antic de Corbera d'Ebre), trinxeres (algunes per catalogar), monuments, etc. a les comarques del Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d'Ebre.

Podem visitar, també, les serres de Pàndols i Cavalls, que van ser l'escena principal de batalles i representen un símbol clar de la nostre memòria històrica. Cada any, es fa un acte commemoratiu en record als republicans caiguts a la batalla que té lloc a la serra de Pàndols i al que assisteixen els pocs combatents republicans que encara queden vius. És un acte molt emotiu que rememora un tràgic episodi de lluita per l'alliberació del nostre territori i la nostra gent.

Hi ha espais per a visitar com el museu de Corbera d'Ebre i diferents centres d'interpretació de la batalla de l'Ebre (Vilalba dels Arcs, Pinell de Brai i la Fatarella).

Batalla de l'Ebre, Espais a visitar