Sentir-se “riu”, sentir-se lliure

Una de les activitats més boniques i recomanables a la gent que visita el nostre territori és fer piragua pel riu Ebre, el més cabalós de tota la península. És una experiència única, 100% segura i recomanable per a tota la família, en una piragua individual o, si volem, en una doble (una de dos persones).

El nostre riu, que passa per Xerta "ample i feliç" com diu la cantant del nostre territori Montse Castellà, fa que anar en piragua sigui una cosa única i que recordarem sempre. Nosaltres ens sentirem menuts, immers en una enorme taca blava que ens robarà el cor.

A continuació, us citem una cançó de Montse Castella, un debut al nostre riu

A orillas del río Ebro, Montse Castellà

A l'activitat, en què anirem acompanyats d'un monitor, ens posarem l'armilla de seguretat i, rem en mà, pujarem a dalt de la piragua. No cal tenir cap coneixement previ, només deixar-nos portar per la remor del riu, observant l'imponent vegetació, la fauna, el cants dels ocells que ens acompanyen; les enormes muntanyes que s'alcen a sobre nostre...

 

La sensació és única i només es pot conèixer si ho provem. És com volar dins de l'aigua, com flotar... Tothom que fa piragua, després, surt amb les piles ben carregades i amb una bona dosi d'optimisme..

Podem triar entre varis i bonics trams, com Miravet- Benifallet; Miravet-Xerta; Xerta-Tortosa i, fins i tot, Tortosa fins a la desembocadura. Podem fer una excursió de migdia o emprar dos o tres dies fent tot el tram del riu fins allí on es mort, on es converteix en Delta.  El preu de l'activitat (inclou lloguer de piragua, armilla, monitor i assegurança) depèn del tram elegit i del número de persones, però sol rondar entre els 15 i 30 euros.

 

 

Els comentaris estan tancats.