L’alberg

Nosaltres vam crear l'alberg amb molt de carinyo i moltíssima il·lusió. Perquè fos un espai de retir, de desconnexió i de molta, molta pau. Un ambient rústic, com les cases d'abans dels pobles, en parets de pedra, portes de fusta massissa i cambres àmplies i lluminoses.

A l'alberg es respira un aire fresc i de pau, en fotografies de paisatges, animals, vivències, grups... que donen vida i caliu al nostre establiment. Hi tenim un espai de lectura en novel·les del territori, publicacions de muntanya i altres llibres. Hi ha jocs i joguines per als més menuts, així com trones, canviador, utensilis de menjar de plàstic, bressol, etc. tot pensat per als més grans i més menuts. A fora, al pati, hi ha un parc infantil amb passarel·la i tobogan. També una taula de ping de pong i una barbacoa a fora al servei dels nostres clients.

Vam pensar en fer un alberg còmode i 100% funcional per a tothom, des de famílies, grups... fins a persones en discapacitats que també tenen dret a les seves colònies i sortides de lleure. És d'una sola planta i tot comunica al menjador o sala d'activitats de manera que és fàcil controlar a tota la gent que hi pernocta.

Ens agrada rebre la gent amb molta familiariat i carinyo. Intentem satisfer totes les seves necessitats i inquietuds i donar el millor servei en tots els sentits perquè quedin satisfets no, sinó el següent. Quan tenim un grup, encara que no sigui molt gran, els donem l'exclusivitat de tot l'alberg de manera que tenen totes les habitacions per repartir-se i poden gaudir de totes les instal·lacions en total intimitat, de manera que se senten com a casa. Ens adaptem als seus horaris i fixem les menjades segons les seves necessitats i aquesta màxima flexibilitat és una de les coses que ens caracteritza i diferencia. Així com la nosra cuina, de màxima qualitat i totalment casolana, sense aditius ni conservants, en productes de la terra i cuinats de manera totalment tradicional.

A l'alberg tenim un "caliu" molt especial. El de la nostra llar de foc. És una gran llar feta d'obra molt atractiva i que ocupa un lloc especial al menjador. Un foc obert que dóna una tranquil·litat a l'estança que no es pot descriure si no es viu... ens asseiem en una de les butaques, en un llibre a les mans, davant del foc i ens deixem anar... dins de la llar hi ha un serpentí gran de coure pel qual passa aigua que s'acalenta pel foc i circula a través dels tubs de la calefacció. De manera que, així, amb l'escalfor natural del foc, calentem totes les estances de l'alberg.

Com que complim amb tota la normativa i passem satisfactòriament totes les inspeccions oficials, formem part de la Xarxa d'Instal·lacions Juvenils de Catalunya amb el número de registre 473, cosa que ens dóna una garantia i un aval de cara als nostres clients. Tot i això, l'alberg és de titularitat privada, d'una família petita i humil que valora molt els conceptes de família, de generositat, lluita i estima. Cuidem l'alberg i els nostres clients com si fossin hostes de casa nostra, atès que, per a nosaltres, l'alberg no és un establiment fred i creat per al turisme de masses o el turisme "sense nom" (passa la gent i no ens fixem ni en la seva cara, ni tan sols intercanviem paraules...), sinó que tot el contrari. L'alberg és la nostra casa principal i així és com el cuidem i cuidem la gent que hi ve. Els coneixem, parlem i sopem amb ells, intercanviem opinions, riem... inclús fem boniques amistats!! Després de nou anys de vida, al nostre alberg ens hem endut uns quants amics i amigues pel camí d'arreu del món amb els que encara ens escrivim i mantenim el contacte.

A més, a molts racons de l'alberg hi trobem l'emprempta de molts grups que han passat per casa nostra i que mai oblidarem... a tots ells, mil gràcies!