Colònies

Des de l'alberg Assut ja sabem el costós que és organitzar unes colònies i fer el plànning  de les activitats. És una feina realment feixuga que, molt sovint, porta més temps del que realment teniu. Nosaltres en som conscients i, per això, us oferim el servei de muntar-ho tot nosaltres mateixos. Ens dieu què voleu fer i ens encarreguem de gestionar-ho tot sense que us hagueu de preocupar de res. Només de venir a passar-vos-ho bé! Us organitzem les vostres colònies a la vostra mida!

El nostre alberg  forma part de la Xarxa d'Instal·lacions Juvenils de Catalunya amb el número de registre AJ000473 i és, doncs, un alberg oficial de la Generalitat tot i ser de titularitat privada. El regentem una família humil i treballadora del territori, que estimem la nostra feina i que ens desvivim pel benestar de tots els grups que ens visiten.

Cada any, vénen més grups de colònies (escoles, esplais, llars d'infants, centres de menors, associacions, etc.) al nostre alberg i són molts els que fidelitzen, any rere any, la seva sortida anual a casa nostra. Pel que fa al tipus de colònies tenim colònies de centres docents i també colònies d'educació especial, atès que el nostre alberg està 100% adaptat a persones en mobilitat reduïda, al igual que el municipi, que és el segon de totes les Terres de l'Ebre més pla (no té pendents ni escales i es pot transitar còmodament per tota la vila).

El menjar que fem és totalment casolà i abundant, amb productes del territori cuinats de manera artesanal. Fem un bon primer i segon plat, sempre amb la possibilitat que puguin repetir si volen i un postre. El menjar nostre, entre d'altres coses, és una excel·lent propaganda que ens porta cada vegada més grups, atès que mengen com a casa o millor i es deleiten amb la nostra cuina elaborada amb molt de carinyo.

Els grups que vénen a Xerta poden visitar els pobles del voltant, atès que és important ressaltar que Xerta queda al mig de les Terres de l'Ebre i això suposa un aventatge per desplaçar-se per tot. Estem a 40 minuts de Tarragona, 25 minuts del delta, a 10 minuts de Tortosa, a 10 minuts de Benifallet, a 20 minuts d'Horta de Sant Joan, etc. A més, la via verda passa per dins del municipi i poden sortir de l'alberg en bici per agafar-la directament sense necessitat de cap transport.

Als grups que siguin entre 15 i 20 persones ja els hi donem l'alberg en dret a l'exclusivitat sense cap cost, és a dir, queda tot reservat per a ells i no el comparteixen en ningú més. Això és un factor important a tenir en compte atès que en la majoria dels albergs de joventut els grups de colònies han de compartir l'establiment i habitació amb altra gent.

 

Darrere de l'alberg, hi ha les piscines municipals en zona ajardinada i servei de bar. Són aptes també per  a persones en discapacitats ja que n'hi ha una de gran que cobreix pel genoll i els monitors poden acompanyar els usuaris. Obren des de Sant Joan fins finals de setembre. Els preus per a grups són molt adjustats (1'5 euro per persona i dia) i també disposen d'abonaments. També a la mateixa zona  i hi ha les instal·lacions esportives, en pista de bàsquet i futbol oberta a tothom.

A més, recentment, nosaltres hem inaugurat la pista de Pàdel Xerta, enmig d'un entorn de natura i vegetació privilegiat que us pot interessar per campionats de lleure, etc. La pista es lloga per hores, pregunteu-nos sense compromís. Nosaltres us deixarem pales i pilotes!

TARIFES:

 • PENSIÓ COMPLETA: dinar, berenar, sopar, dormir, esmorzar i activitat gratuïta diària. PREU: 29'90 euros iva inclòs.
 • MITJA PENSIÓ: dinar o sopar, dormir, esmorzar i activitat diària gratuïta: 25 euros iva inclòs.
 • DORMIR I ESMORZAR: 15 euros
 • ÀPAT SOLT: 8 euros
 • També hi ha l'opció de llogar tot l'alberg en dret a cuina. El preu s'estableix segons el nombre de persones i la temporada de l'any (des de uns 12 a 14 euros per persona)

 

Organitzem una activitat diària gratuïta amb monitors, entre les quals hi ha:

 • Passeig en Catalino pel poble

Anem a donar un tomb per la vila, pel costat del riu i antic camí de Sirga, acompanyats del nostre burret català en Catalino, molt dòcil i carinyós. Podrem pujar a sobre del seu llom i fer-nos la foto de record! És un animal de pau i desperta molt bones vibracions i aquesta activitat podem dir que és l'activitat estrella de l'alberg, tant per a menuts com per a grans.

 • Taller  d'horticultura

Anirem a l'hort a conèixer les principals verdures i fruites que consumim diàriament a casa i a l'alberg i que nosaltres mateixos cultivem de forma natural. També us ensenyarem tipus d'horts (urbans, verticals, taula cultiu...) per aprofitar espais i perquè pugueu fer-los a casa vostra ja sigui a una terrassa d'un pis o en un altre espai. Ens ajudareu a fer les tasques bàsiques de manteniment i collirem allò que ens menjarem a la nit a l'alberg! És una activitat que agrada moltíssim!

 • Gimcana Alberg Assut: Per a grans, per a menus, per persones d'educació especial... l'adaptem a les característiques del grup en qüestió i és l'activitat idònia per conèixer el poble, la gent, els costums, els carrers, les llegendes... i per perdre la vergonya passant una bona estona ballant, interpretant el Just Dance, o al karaoke, etc. desperta molt l'enginy de cada u i la creativitat. Diversió 100% assegurada!!!
 • Taller de cuina: elaborarem una pizza artesana, un coc, unes trufes de xocolata, una bona paella.. o algun altre menjar que després ens repartirem i menjarem a l'hora de l'àpat a l'alberg.
 • Taller de pintura mural al pati: El grup de les colònies ens podrà decorar un tros de mur de la paret del pati perquè ens quedi un bon record d'ells. Entre tots, pintaran un mural que els defineixi com a grup...  és un record molt bonic!

 • Taller de Birdwatching: En guia expert i cada u amb un binocle, anirem al passeig del riu per poder observar les aus que hi viuen, nien o hi estan de pas. Podem veure blauets, gallines d'aigua, merles, mallerengues, Bernats pescaires, esplugabous, falcios, oronestes, ànecs etc. Un autèntic plaer per als nostres ulls!!!

 • Taller de Fotografia: Cada nen pot portar la seva càmera, ensenyarem tècniques bàsiques de fotografia per jaugar amb la llum i ser conscients dels enfocaments que volem destacar. Aprendrem una mica sobre aquest art.  També ens farem un selfie tots junts! Posteriorment, al projector principal de l'alberg, un cop recollides les millors fotografies, podrem visionar-les i guardar-nos així un bonic record de les colònies a Xerta, a l'alberg Assut.

 • Taller de pots de sal de color

 • Taller de fang

 • Taller de pintura de camisetes 

 

També hi ha activitats, de pagament, que poden ser de mig dia o de tot un dia molt interessants si veniu a conèixer el nostre territori.

 

 • -SORTIDA EN BICI A LA VIA VERDA VAL ZAFÁN (19 EUROS PER PERSONA): Inclou el lloguer i transport de bicicletes i persones en furgona fins a Horta de Sant Joan per a realitzar la baixada en bici fins a Xerta, acompanyats tota l'estona per un guia expert. Pícnic (és el dinar: entrepà, beguda i fruita) a la meitat del recorregut, al santuari de la Fontcalda, preciós espai natural on podreu gaudir d’una bona estona d’oci i, qui vulgui, podrà banyar-se a les basses d’aigua naturals.

 • -CAMINAR PELS PORTS DE CARO: Inclou el transport en furgona fins a la Font Nova, lloc d’inici de la Ruta i el monitor. Es porta el pícnic per a dinar a la meitat del camí. Explicació de la ruta, de les persones que la transitaven antigament, de la fauna i la flora, etc. Possibilitat de visitar les trinxeres de la guerra civil espanyola.

 • PIRAGUA PEL RIU EBRE: 15 euros per persona. Navegar pel riu Ebre és una experiència única i inoblidable, alhora que molt segura. Anem acompanyats de monitors que ens guien en tot moment i portem tots una armilla de seguretat. Hi ha trams realment preciosos i ens permeten conèixer el riu des d'una altra perspectiva, és realment enriquidor per a la persona i t'aporta una tranquil·litat i una pau immesurable. Hi ha varis trams com Miravet- Benifallet, Benifallet- Xerta, Xerta-Tortosa...

 • SESSIÓ DE BATUKA: Farem una bona classe de ball de batuka i zumba en una monitora especialitzada. Passarem una molt bona estona!